Bitkileri Haşerelerden korumak için kullanılabilen biyolojik mücadele yöntemleri

Bitkilerinizi, çiçeklerinizi, tarlanızı, hobi bahçenizi, biyolojik yöntemlerle hem güzelleştirip hemde korumak istemez misiniz?

Tabiki sadece zararlarının dışında  İyi bir gece uykusu için hazırlanırken rahatsız edici, yüksek tonda böcek sesi yüzünden terk eden uykunuzdan daha kötü bir şey var mı? Bunlarla doğal yollarla karşılık vererek ilaç kullanmaktan kaçınmak isteriz tabiki,

Birçok ticari böcek kovucu % 5 ila % 25 DEET içerir. DEET'in, özellikle de çocuklar tarafından kullanıldığında potansiyel toksik etkileri konusunda endişeler bulunmaktadır. Böcek ilaçlama aparatları yoluyla yüksek miktarda DEET geçen çocuklar, nöbetler, bulantı dili, hipotansiyon ve bradikardi geliştirdiler. oyüzden çok önemli bir faktör biyolojik mücadele etmektir. ilaçsız mücadele en önemlisi.


İşte böcekleri / haşereleri uzak tutabilen bazı bitkiler:


1-) FESLEĞEN

fesleğen
FESLEĞEN

gerek salgıladıgı yogun koku özellikle uçucu sinek ve sivri sinekleri kovucu özelliktedir. bitkilere larva bırakan türdeki uçucuları engeller ve tarımsal faaliyetinize engel olması sonucu oluşabilecek olası riskleri ortadan kaldırır. kulandıgınızda oldukça memnun kalacagınız etkili bir türdür.

2-) LAVANTA

LAVANTA
LAVANTA

Lavanta böcekleri uzak tutacagı gibi bahçenizi ise oldukça güzelleştirecek ve size hem görsel hemde kokusal bir şölen sunacak olan harika ve değerli bir çiçekli bitkidir. lavantanın tarımı oldukça zor ve zahmetlidir. bu konuda tecrübe edinmeniz size ileride daha kâr getirecek bir tarımın kapısını açabilir.


3-) Kedi Nanesi

KEDİ NANESİ



Kedi nanesi çok fazla popüler değildir. genellikle şehir merkezinde süs veya doğal ortamda kendi halinde yabani olarak gelişimektedir. özellikle bunu değerlendirmenizi ısrarla önermekteyim.

4-) kadife çiçeği

çiçek
KADİFE ÇİÇEĞİ

Herkesin bir kere bir yerde denk geldiğini düşündüğüm bir çiçektir. hatta oldukça popülerdir böceklere olan etkisi. cam önleri ve balkonlardada kullanabilirsiniz. çok etkili oldugu söylenemez daha doğrusu değişkenlik gösterir tür seçiminde dikkat edin derim. belediyelerde sık kullanmaktadır.


5-) biberiye

biberiye bitkisi
BİBERİYE

Benim favorim özellikle çanakkalede çok görürsünüz. oldukça etkin kullanılır ve en başarılılarından biridir böcekler konusunda. çok severim görüntüsünü ülkemizde yaygınlaşmalı özellikle yemeklerde ;)


6-) limon otu

limon otu bitkisi
LİMON OTU

böceklerin kokusunu sevmediği bir bitkide limon otudur. sazlıklarda dikkatinizi çekmiş olmalı pek uğramazlar


7-) NANE

son olarakta nane oldukça bilinen diğer bitkidir. tahmin edebileceğiniz gibi keskin kokular oldukça etkili sizlerde bundan hareketle yola çıkıp belki farklı bir bitkide etki yaratabilirsiniz kim bilir?