Marihuana (esrar) Yaralı mı? Dünya sağlık örgütünden şok açıklama.

Marijuana(esrar - marihuana) Yaralı mı? Dünya sağlık örgütünden şok açıklama!



esrar, cbd


Marihuana olarak bilinen ülkemizde esrar ismiyle tanınan bir uyuşturucu madde. ülkemizde bilindiği gibi yasaklı bir madde olmakla beraber. yurt dışında bazı araştırmalara ve spekülasyonlara neden olmaya devam ediyor. 

not: bu yazı 18 yaşından küçükler için uygun olmayabilir. eger 18 yaşından küçükseniz bu sayfadan ayrılmanız gerekmektedir.

Son Olarak Dünya sağlık örgütü (WHO) ilginç bir olay yaşandı ve dünya çapında bu bilgi manşetleri süsledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), esrardan türetilen bir bileşiğin sağlık yararlarına sahip olduğunu ve hükümet engellerine tabi olmaması gerektiğini belirtiyorlar.

“Hayvan ve insan çalışmalarından elde edilen son kanıtlar, kullanımının epilepsi ve ilgili koşullardan dolayı nöbetler için bazı terapötik değere sahip olabileceğini ve“ diğer kannabinoidler için olduğu gibi istismar edilmeyeceği veya bağımlılık yaratmayacağı ”nı da ekliyor.

Karar tıbbi esrarın onaylanması değil!

esrar tıbbi üretim

Bunun yerine, küresel vücudun Uyuşturucu Bağımlılığı Uzman Komitesi, özellikle kenevir bitkisinde bulunan bir bileşik olan kannabidiol (CBD) potansiyel risklerini ve faydalarını incelemiştir.

Tetra Hydro Cannabinol (THC) 'den farklıdır. THC'den farklı olarak, CBD'nin sarhoş edici etkileri yoktur - başka bir deyişle, bir yüksek üretmez.

Tıbbi marihuana savunucuları, CBD'nin, ağrı, anksiyete ve nöbetler gibi çeşitli rahatsızlıklardan muzdarip hastalara sunulması gerektiğine işaret etmektedir.

Ancak ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi, CBD ekstrelerini diğer marihuana ürünleri gibi bir Çizelge 1 ilacı olarak ele alır; bu da Amerikan hükümetinin en yüksek kötüye kullanım potansiyeline sahip olduğunu ve hiçbir tıbbi fayda sağlamayacağı anlamına gelir.

             Tarihi ve  Akademik Durumu


Tetrahidrokanabinol (THC), 1964'ten beri Raphael Mechoulam'ın izole edildiği ve sentezlediği esrar araştırmasının temel odağı olmuştur. Daha yakın zamanda, kannabidiolün kannabis farmakolojisi ve analjezisine sinerjik katkıları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

Tetrahidrokanabivarin, kannabigerol ve kannabichromen de dahil olmak üzere diğer fitokannabinoidler, terapötik ilginin ilave etkilerini gösterir. Yenilikçi geleneksel bitki ıslahı, gelecekteki çalışmalar için her bileşenin yüksek titrelerini ifade eden esrar kemotipleri üretti. 


Bu gözden geçirme, fitoterapötik ajanların başka bir esrarını, esrar terpenoidlerini (limonen, myrcene, a-pinene, linalool, β-kariyofillen, karyofillen oksit, nerolidol ve fitolu) araştıracaktır. Terpenoidler, fitokanabinoidlerle bir prekürsörü paylaşırlar ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi ve diğer düzenleyici kurumlar tarafından Genel olarak Güvenli olarak kabul edilen insan diyetlerinde yaygın olan tüm lezzet ve koku bileşenleridir. 

Terpenoidler oldukça güçlüdür ve tek basamaklı ng · mL − 1'deki serum seviyelerinden ortam havasından solunduğunda hayvan ve hatta insan davranışını etkiler. Esrar bazlı tıbbi özlerin çevre üzerindeki etkilerine anlamlı katkıda bulunabilecek benzersiz terapötik etkiler gösterirler. Ağrı, iltihaplanma, depresyon, anksiyete, bağımlılık, epilepsi, kanser, mantar ve bakteriyel enfeksiyonların (metisiline dirençli Staphylococcus aureus dahil) tedavisi ile ilgili sinerji oluşturabilecek fitokabanoid-terpenoid etkileşimlere özel olarak odaklanılacaktır. 

Kannabinoid olmayan bitki bileşenleri için, varsayımsal antidotlar olarak, THC'nin terapötik indeksini artırabilecek sarhoş edici etkilerine yönelik bilimsel kanıtlar sunulmaktadır. Gelecekteki deneylerde entourage etkilerini araştırmak için yöntemler önerilecektir. Kanıtlanmış ise, fitokanabinoid-terpenoid sinerji, bu değerli bitkiden geniş kapsamlı yeni bir tedavi ürününün boru hattının oluşma olasılığını artırır.


Derleyen: TarimZirai - gökşen tuğr
kaynakca: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3165946/