Kuzey Marmara Otoyolu Ağaçlandırılıyor...

Kuzey Marmara Otoyolu Ağaçlandırma projesi

Bugün Bakan Veysel Eroğlu, güzel bir haber paylaştı. istanbuldaki kuzey marmara otoyolu orman bakanlığınca ağaçlandırılıyor. ekoloji açısından çok kötü bir görüntüye sahip olan bölge artık yeşile bürünecek olması biz doğa severleri bir nebzede olsa mutlu ediyor. bu konuda kendilerine tebriklerimizi sunuyoruz. şimdi ilk olarak bilmeyenler için kısaca kuzey marmara otoyolu nedir, nerededir ve şuanki durumu nedir bilgi verelim. 

Ağaç dikimi


Kuzey Marmara Otoyolu Projesi:

Ülkemizin en büyük metropolleri ve endüstri bölgelerini barındıran Marmara bölgesinin ulaşımını: Avrupa yakasında; Yavuz Sultan Selim köprüsü ve bağlantı yolları sayesinde rahatlatacak, bilhassa İstanbul’un E5 ile TEM ayrı olarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Köprüsü üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltacak, bunun yanında yeni uygulanan 3.üncü Hava Limanına, seyahat ulaşımının süratli ve konforlu olarak aktarımını sağlayacak, Asya yakasında ise;Kurtköy-Liman Bağlantı Yolu Kavşağı kesimi ile trafik yoğunluğu ve sıkışıklığı olan, Sabiha Gökçen Hava Limanı ve örgütlü endüstri alanlarına ulaşımı rahatlatacak ayrı olarak Osmangazi Köprüsü ile Bursa, İzmir ulaşımını kısaltacak, İzmit- Akyazı kesimleri ile de Karadeniz ve Anadolu bölgelerine ulaşımı sağlayacak ekonomik, kültürel, turistik ve sosyal ebatı olan yüksek standartlı, güvenilir, kalifiye ve kesintisiz ulaşım gerçekleştirmeyi hedefleyen ülkemiz içersinde ehemmiyetli bir ulaşım yatırımdır.

kuzey marmara otoyol projesi
Kuzey marmara otoyol projesi

Otoban 6, Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde tespit edilen kısmen açılmış ve kısmen inşa durumunda olan bir otoyoldur. Otoyol, İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa yakasından Anadolu yakasına transit geçiş karşılamaktadır.

kuzey marmara otoyol projesi maps
Kuzey marmara otoyol projesi güzergah

Bu güzegahta güzel bir ağaçlandırma projesi ise, orman ve su işleri bakanlığı bünyesinde başlıyor. bakan veysel eroğlu bugün twitter hesabından bunu  şöyle duyurdu;

Çalışıyoruz, İstanbul’a ‘yemyeşil’ imzamızı atıyoruz. 🌳🌲🌿 Kuzey Marmara Otoyolu ağaçlandırma merasimine halkımız davetlidir. 🗓18 Kasım 2017 ⏰14:00 📍Çekmeköy Bağlantı Yolu Kavşağı

ağaçlandırma proje tarihi
ağaçlandırma projesi afiş duyurusu