Bezelye Üretimi ve tarımı

Hobi Bahçe üretiminde fasulye Tarımı





Benim bahçem masa ve bol bezelye için bol miktarda bezelye üretiyor, ama daha fazla dilemek için beni bırakan tatlı ve yumuşak kabuklu bezelye. Sorunun büyük kısmı, aperatifler kadar çok yiyor olmamız, çünkü bahçedeki tatlı yeşil incilerden sonra pod yemeye kim karşı koyabilir?

Bu yıl, iklime özel bir stratejiyi gerektiren, otlatmak ve dondurmak için yeterli kabuklu bezelye yetiştirmeye kararlıyım.

Hava, bitkilerin ne kadar güneş ve sıcaklığa bağlı olarak hızlı veya yavaş büyüyebilen bezelye büyümesi ve üretkenliği üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. ABD'de, örneğin, bahçe bezelyeleri İngiltere'de olduğundan daha hızlı büyüyor çünkü serin, bulutlu havalar bitkileri yavaşlatıyor. Sıcak havaların da sakıncaları vardır. Bahçe bezelye çiçeklenme durdurmak ve sıcaklıklar ABD'nin çoğunda Temmuz ayında gerçekleşir 85F üzerinde yükseldiğinde ortadan kalkar. Kuzeydeki daha soğuk iklimler haricinde, Amerikalı bahçıvanlar yazları cızırdamaya başlamadan önce yataklarını bitirmek için bezelye yetiştirmelidirler.



Çok miktarda Bezelye Tarımı yapmak


Hangi bezelyenin yetiştirileceğini anlamak oldukça basittir, çünkü üç özellik - orta yükseklik, büyüme alışkanlığı belirleme ve çiftler halinde bakla üretme yeteneği - en verimli bezelye çeşitlerinde bir araya gelirler. Çeşitleri, üç hafta veya daha kısa sürede toplanabilen konsantre bir ürün üretmeden önce bir çıtırda çiçek açan, kök uçlarına kadar çiçek üretin. 24 inçten (70 cm) daha fazla olan çeşitlerin belirlenmesi, daha kısa çeşitlere göre daha fazla rulman düğümleri üretir.

Belirsiz domatesler gibi, 'Alderman' çiçeği gibi belirsiz bezelye ve uzun asmalarda uzun bir süre boyunca ayı, serin yazların tüm yaz boyunca sürdüğü bezelye dostu bir ortamda yaşıyorsanız harikadır. Yapmam.



Yükseklikleri ne olursa olsun, tüm bahçe bezleri öngörülebilir bir şekilde büyür. Bir yaprağın sapı tuttuğu her yer ve başka bir yaprak veya kök ortaya çıktığı yere düğüm denir. Bezelye bitkileri onuncu düğümünden geçtiklerinde, çiçeklenmeye başlarlar. Pik üretimi, 12'den 16'ya kadar olan düğümlerden en güçlü olanıdır.

Bu tür ve benzer çeşitleri, kabuklu bezelye eksikliğimi çözmek için büyük umut vaat ediyor, çünkü bitkiler arasında en az 4 santim (10 cm) olan hoş, kalın bir stand olsun, çünkü bezelye kalabalık gibi. Onları sağlam bir kafesle donatıyorum. Tohum kataloglarının neden bu bezelyenin desteksiz olarak yetiştirilebileceğini bildirmek için neden ısrar ettiğini bilmiyorum, ki bu doğru değildir. En kısa büyüyen bezelye bile, bakla ile en ağır hale geldiklerinde yere kapanacak ve ayrıca birkaç bitki, bezelyeden daha fazla eğimlidir. Ağaç budamalarından kurtulmuş çıplak dalları kullanırsanız veya direkler arasında bir ip örgüsünü örterseniz, bezelye meraklı bir şekilde kıvrılma dalları ile kaplar ve bırakmazlar. Bezelyelerin tohum kataloglarından daha uzun büyüyeceğini düşünün, çünkü mutlu bezelye asmaları gökyüzüne ulaştıklarında sizi şaşırtacaktır.


Derleyen: tarimzirai - gökşen tuğr