Neden Deniz Suyu İçilmez? Neden Tuzlu Su Tüketilmez?


deniz suyu temiz
mavi temiz deniz suyu



Değerli takipçilerimiz sizlere bu makalede neden deniz suyu içemediğimiz neden tuzlu su içemediğimiz gibi kavramları aktarmaya çalışacacağım. Tuzlu su,tuzun ve suyun ikisi de bedenimizin bir gereksinimi bulunduğu içersinde birlikte içmek belkide kulağa pek kötü gelmeyebilir sonuçta ikisi de bedenimizin ihtiyacıdır. Su bedenimiz içersinde olmazsa olmazlardandır. %10 luk bir su kayıbı ölüm ile neticelenebilir. Hakeza sofra tuzunda sodyum ve klorür iyonları bedenimiz içersinde ihtiyaç duyulan iyonlar olup kimi kimyevi reaksiyonlarda kullanılmaktadır.

Burda en önemli şey şudur ki değerli takipçim, Her şeyin azı ya da çoğu zarardır. Kararını tutturmamız gerekmektedir.Bu hususta en en uygun olarak bir rakam verecek olursak 100 e 1 kuralıdır. Yani 1000 gram suda 10 g tuz kanımızda ortalama değerdir. Bu karışımdaki tuzlu su içilebilir ve bir zararı olmaz. Buna serumları misal verebiliriz.Hastaneye gittiğimizde takılan serumlar tuzlu sudan farklı bişi değildir.Fakat burada ehemmiyetli nokta karışım oranıdır ve tahminen olarak 100 de 1 dir. 

Bu yüzden bedenimizde bir zararı olmadan bu yollakullanabilmekteyiz.Oysa ki deniz suyunun tuz seviyesi aşırı çokbulunduğu içersinde su gereksinimi içersinde kullanılamaz.Deniz suyunun tuz seviyesi tahminen 35 olarak ifade edebiliriz. Susandığımız vakit deniz suyu içmek susuzluğu gidermek bir yanahenüz da arttıracaktır.Aşırı hipertonik başka bir deyişle tuz seviyesi çokolan deniz suyu zarar verecektir.Vücudumuzdaki suları da bu tuzu uzaklaştırmak içersinde kullanılmasına lüzum duyulacaktır.




dalgalı deniz
akan deniz gif

TUZLU SU TÜKETİNCE BAŞIMIZA NE GELİR? 

Ilk olarak bu hususta difüzyon'dan kısaca dile getirmemiz gerekmektedir. Difüzyon tabii olarak gerçekleşen ve çok kesif ortamda az kesif ortama geçiş demektir. Örnek verecek olursak normal su ve aşırı tuzlu suyu bir geçirgen zar ile yan yana koyduğumuzda bir müddet ardından göreceğiz ki saf su tuzlu duruma gelmiştir. Aynen bu tür de tuzlu su içtiğimizde difüzyon ortaya ileriki ve bedenimizdeki su tuzlu suyun içerisine geçecektir.

Hücreler içersinde balanssız bir gidiş gelişler ortaya gelecektir. Deniz suyu içerek gerçekte hiç su içmemiş aksine su yitirmiş olacağız.Bu yüzden daha fazla susanacak ve ağzımız kuruyacaktır.
girdap deniz
yutan deniz

 
Vücut su kaybını telafi edebilmek içersinde kalp atış süratini artırır, kan damarlarını kan basıncını ve hayati organlara kan akışını düzenlemesi içersinde sıkıştırır.  Bu halde yüksek olasılıkla mide bulantısı, zayıflık ve hem de şuur kayıbı hissedilir.  Vücut daha çok susuz kalınca da, koruma mekanizması çöker. 
Eğer hala tuzlu suyun etkisinden kurtulmak içersinde çok miktarda tatlı su içmediyseniz, beyin ve başka organlara henüz da az kan gideceğinden   vaziyet komaya, uzuv yetmezliğine ve nihayetin de ölüme kadar gidebilir.
sörf
dalgalı deniz hareketli



Bedenimizdeki bütün sıvılar çok tuzu aut atmak içersinde seferbergerçekleşir
Hücrelerimizdeki sıvılar bile yardıma koşar ve çok hızlıca dehidre oluruz. 
Hücrelerimiz susuzluktan işlerini yapamaz duruma gelirler. 
Ekstrem hallerde şuur kayıbı, beyin hasarı gibi neticeler doğabilir. 
Bu arada süratle çalışmakta olan kan hücrelerimiz de tuzu alıp, atılmak üzere böbreklerimize taşır. 
Böbreklerimiz çok tuz yüklemesi neticesi iflas eder ve ölürüz.