Ucuz Et Projesinin İhalesi sonuçlandı



inek koyun ot
Hayvancılık

UCUZ ET PROJESİ İHALESİ SONUÇLANDI. HANGİ FİRMALAR KATILDI? VE EN UCUZ ETİ ARTIK HANGİ  MARKETTEN TEMİN EDECEĞİZ? İŞTE BÜTÜN SORULARIN YANITLARI SİZLERLE...

Bilindiği üzere bir süredir, et fiyatlarının tüketiciyi memnun etmemesi üzerine ülke çapında bir proje hayata geçirileceği konuşuluyordu. belki dün sessiz sedasız bu proje netleştirildi ve hayata geçirilmeye başlandı. proje kapsamında sekiz firma ihale sürecine katılırken sadece 2 firma yeterliliği sağlayacağı düşünülerek onay aldı.

inek yetiştiriciliği
inek yetiştiriciliği
Et bilindiği üzere ülkemizin bir sorunu, tarım ve hayvancılık ülkesi oldugumuzu iddia etsekte malesef ki en iyi üretimlerimiz yurt dışı pazarını süslerken bizler malesef hem yüksek fiyat hem kalitesiz ürünler sebebiyle yeterince beslenmemekteyiz. buğday kalitemiz et kalitemiz malesef yetersizken, zaten fiyatlar sebebiyle bu ürünlere ulaşamıyoruz bile.

Bu tipteki projeler için malesef geç bile kalınmış durumda. biraz daha hızlanmalı ve daha radikal kararlarla bütçeyi tarım hayvancılık ve enerji sektörlerine yönelendirmeli inşaat sektörünün vurdugu tarımı kurtamalıyız.

Et projesine geri dönersek, proje için onay alan iki firmadan birisi BİM, diğeri A101 oldular.

PEKİ ET NE KADARA SATILACAK?

a101 bim
ucuz et ve kıyma bulunan firmalar

ET BİM VE a101de kıyma kilosu 29 tl, etin kilosu 31tl den alıcıyla buluşacak. şunu belirmeliyim bu bile yetersiz malesef. dahada geniş çaplı projelere ihtiyac var. tabi bir başlangıç olmasını ümit ediyor devamını bekliyoruz.